About us- Om oss

Vi har haft mops sedan 2003, och tycker att det är en av de bästa, härligaste hundraser som finns!

 

Alla hundar och valpar bor självklart inne med oss som en naturlig del av familjen. För att valparna ska vara bra rustade vid sin flytt är det viktigt att deras första veckor i livet innehåller trygghet, stabilitet och stimulans. Att finnas med i vardagens alla sysslor hjälper till med detta.

 

Våra valpar är vid leverans fullständigt försäkrade i AGRIA från 6 veckor, vaccinerade med DHPPi, registrerade i SKK, avmaskade, chipmärkta, doldafel försäkrade.

 

Med varje valp medföljer ett häfte med råd och tips om hur man skall sköta om sin nya familjemedlem. Givetvis hjälper vi gärna till både praktiskt och teoretiskt, det är därför viktigt med en god kontakt med våra valpköpare.

 

Vi har som mål att föda upp friska och sunda. Givetvis vill vi också att våra mopsar skall ha en tilltalande exteriör.

 

Våra avelshundar är alltid friska och sunda, patella undersökta och naturligtvis utställda.

 

Målet med uppfödningen är att avkommorna ska bli bättre än föräldradjuren. Helheten är det viktiga i avelsarbetet.

 

De tikar och hanar som går i avel skall tillföra uppfödningen, såväl som rasen, något speciellt. Konsten är sedan att få fram lyckade avkommor.

 

Kenneln är aldrig bättre än sina valpköpare och vi är så fantastiskt glada över våra!

 

Genom att kritiskt granska och objektivt bedöma våra egna hundar, samt vara selektiv i urvalet utav avelsdjuren, utvecklas avelsarbetet .

 

Det gäller att förvalta linjerna på bästa sätt. Genom bredd och nytt blod skapas förnyelse. Därför ser vi oss om världen efter nytt riktigt bra avelsmaterial mellan varven.

 

Vi har redan från starten med mops importerat flera hundar. Taiyuan The Jazz Singer från England, Bousfields Engaging Sabrina Adu och Bousfields Engaging Molly Adu från Jahred Boyed i USA.

Sen 2013 har vi äen dvärgschnauzer svart där Freya, Gregorius Sweet Dreams köptes in från Norge och Lone Gjerdalen!

Freya har lämnat fantastiskt fina avkommor, som vi är mycket stolta över.

 

Vi lägger stor vikt vid att följa upp uppfödningens avkommor.

 

Vi har kommit en bra bit på vägen då jag med glädje kan konstatera att våra hundar skördar framgångar på utställning år efter år.

 

Är du intresserad av en mops eller en dvärgschnauzer, som ny familjemedlem är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

Utställningsintresse prioriteras.

Välkommen att ringa.

 


Strandsmedjans Kennel -- Maria & Jessica Bexander

+46 8 570 327 17

Strandsmedjans PUGS

 

We have had pugs since 2003 and we think it’s the best dwarf you can have!

 

All our pugs and puppies lives with us inside the house as a part of the family. When the puppies join us in our everyday doings, they learn for the future.

 

We use AGRIA as insurance company and we always insure our puppies from 6 weeks. When our puppies move to their new homes they have a Swedish kennelkclub pedigree, Vaccination , Chip in the neck. We wan´t our pugs to be Healthy and sound. And also with a nice look J

 

Our breeding females are always healthy and patella 0/0 and of course with show results. Our goal is that the offsprings become better than the parents. To see the hole picture is everything in breeding.

Strandsmedjans Rottweiler


Vi har under många år framgångsrikt fött upp Rottweiler, en ras som fortfarande finns i våra hjärtan. Tyvärr så har vi lagt ner vårt avelsarbete för Rottweiler, men här nedan kan du läsa våra kriterier för vår uppfödning.


Vi har haft rottweiler sen 1983, och tycker fortfarande efter alla dessa år att rottisen är en av de bästa, härligaste hundraser som finns!


Alla hundar och valpar bor självklart inne med oss som en naturlig del av familjen.


För att valparna ska vara bra rustade vid sin flytt till sin nya familj, är det viktigt att deras första veckor i livet innehåller trygghet, stabilitet och stimulans. Att finnas med i vardagens alla sysslor hjälper till med detta.


Våra valpar är vid leverans fullständigt försäkrade i AGRIA från 6 veckor, vaccinerade med DHPPi, registrerade i SKK, avmaskade, chipmärkta och doldafel försäkrade.


Med varje valp medföljer ett häfte med råd och tips om hur man skall sköta om sin nya familjemedlem. Givetvis hjälper vi gärna till både praktiskt och teoretiskt, det är därför viktigt med en god kontakt med våra valpköpare.


Vi har som mål att föda upp friska och sunda rottisar, som är mentalt starka, snälla, ärliga hundar som tycker om att jobba. Givetvis vill vi också att våra hundar skall ha en tilltalande exteriör.


Våra avelshundar är alltid friska och sunda, hälso och mentaltestade - Mh testade eller Korade -, samt gärna utställningsmeriterade och bruksjobbade.


Målet med uppfödningen är att avkommorna ska bli bättre än föräldradjuren. Helheten är det viktiga i avelsarbetet.


Bra mentalitet, bra bruksegenskaper, frisk och sund samt en god exteriör - alla delar är lika viktiga för en komplett rottweiler.


Genom att kritiskt granska och objektivt bedöma våra egna hundar, samt vara selektiv i urvalet utav avelsdjuren så utvecklas avelsarbetet . Det gäller att förvalta linjerna på bästa sätt… Det är lätt att tappa bort sig… Vi har vid några tillfällen parat våra tikar i Tyskland för att få in nytt blod. Det är nödvändigt för förnyelse men man ska inte glömma att vi har väldigt bra hundar i Sverige. Allt är inte grönare på andra sidan…


Vi lägger stor vikt vid att följa upp uppfödningens avkommor. Därför är det ett krav vi ställer, att alla valpar skall röntgas och mentalbeskrivas. Vi har kommit en bra bit på vägen då jag med glädje kan konstatera att våra hundar nått framgångar inom både bruks, lydnad och utställning år efter år. Vi har fått SKK:s bruksuppfödarepris samt ett stort antal korningsdiplom på våra tikar, hanar och på kenneln.


De som köper valp av oss måste vara aktiv med sin hund. Rottweilern är en brukshund och skall arbetas med för att må bra. Att träna bruks/lydnad skall därför vara en självklarhet i hundens liv. Tyvärr kommer inte alla hundar ut på tävlingsplanerna, men det är ett ovillkorligt krav att ge sin hund ett rikt och aktivt liv.